Hoppa till sidans innehåll

Är det ena viktigare än det andra?

01 DEC 2010 10:51

  • Uppdaterad: 01 DEC 2010 11:13

Varje år skjuts tävlingar från norr till mellansverige och eventuellt söder i gevär 6,5 mm. De planeras gemensamt år från år för att alla skyttar ska kunna skjuta samtliga tävlingar under sin semester – det ska gå att åka från den första tävlingen till den sista om man så vill. Dessa tävlingar inträffar under samma tidpunkt varje år och har så gjort under många år. En av tävlingarna är Margarethakedjan som brukar skjutas under fruntimmersveckan och många gånger avslutar tävlingsrundan genom Sverige beroende på vart den ska skjutas.

 

När planeringen startade i år meddelande Mora att Triangeln läggs ned. Ett väldigt tråkigt besked, men det fanns andra föreningar som kunde tänka sig att lägga in en tävling. En förening som firar 150 år 2011 anmälde intresse för en tävling mellan Tavelträffen/Björkskottet och Arvikakedjan. Men det kom snart fram i planeringen att i år kommer det inte fungera med en tävlingsrunda för 6,5 mm-skyttet. Anledningen är att gevärssektionen valt att flytta korthålls-SM som skjuts under en hel vecka. Det ligger nu under fruntimmersveckan vilket splittrar hela 6,5 mm-veckan. Anledningen? Att EM går under vecka 31 och de skyttarna då inte vill skjuta SM direkt inpå det stora mästerskapet.

 

En fråga som då dyker upp är om det ena är viktigare än det andra? Och varför man inte kan samplanera? Är EM-skyttarna viktigare än 6,5 mmskyttarna som finns kvar? Borde det inte vara så att man försöker lösa det så att ingen är viktigare än den andra? Det finns många frågetecken och det gevärsskyttarna i Sverige nu hoppas på är att man ska flytta korthålls-SM till efter EM så att alla kan skjuta allt och inte tvingas välja. Risken finns att arrangörer och skyttar tröttnar och är det verkligen det gevärssektionen vill? Att man inte satsar på 6,5 mmskyttet är en sak – men vill man verkligen tappa alla dessa eldsjälar och även inkomster till sektionen?

 

Många har vänt sig till Stefan Jakobsson som grenledare 6,5 mm eller till Leif Fasth som ordförande i gevärssektionen men inte fått respons. På fredag har de styrelsemöte där de kan ta ett beslut att flytta SM-veckan och i helgen är det Skytteforum där frågan kan väckas. Men det finns ett sätt till att väcka offentlig opinion – att kommentera på skyttets hemsida. Där kan alla ifrågasätta om:

 

- är den ena skytten mer värd än den andra?

- är elitskyttarna/landslagsskyttarna mer värda än bredden?

- hur kommer det sig att man lägger en sm-vecka under den vecka då tävlingar skjutits i många många år utan att ens fråga?

- hur kommer det sig att man inte kontaktar arrangörer för de tävlingar som är de största inom 6,5 mmskyttet under året och för en konversation innan man tar beslut?

- hur kommer det sig att man inte lyssnar på skyttar och arrangörer när de hör av sig?

- lägger gevärssektionen någon vikt vid att det finns många eldsjälar inom 6,5 mmskyttet som försvinner om de blir överkörda? Således försvinner även inkomster till sektionen. 

 

klasg

Skribent: Bo Knoblauch

,

Inbjudan & Resultat
Nyheter & Tips
Skicka in här

  This is a mailto link


 Bo Knoblauch
070-769 78 30  

Administratör

Skyttesport Värmland


Annonser

 

 

 

skytteserv rund_1