Hoppa till sidans innehåll

Debatt: 6,5-skyttet igen

28 JAN 2014 13:30
Glädjande nog kan vi nu konstatera att kikarskyttarna fått ett regelverk. Du hittar det på Skyttesportförbundets hemsida under ”Gevär” eller också kan du söka direkt på länken:
  • Skapad: 28 JAN 2014 13:30

https://iof3.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_63370/cf_104/Riktlinjer_Jaktskyttar_slutlig_januari_2013.PDF

 

Detta är en bra början och ev kantigheter får vi man fila av efterhand!

Bra jobbat RK!!!

 

Nu väntar vi också på att RK tar upp övriga 6 frågor som vi flaggat upp där 6,5-skyttarna önskar en förändring. Hoppas att de behandlas inom närmaste tiden och att det sedan lämnas en information om vilka beslut som fattats och motivation till aktuella beslut.

 

Det gäller då följande frågor:

 

1/ Vi har för många veteranklasser. (Förslag 55-65-72)

2/ 6,5-skyttet önskar att klassificeringstidpunkten skall vara den 1 januari

3/ Översyn av vad som bör göras när skytt har för många skott på tavlan i banskytte. Dels när man skjuter serievis och dels när man skjuter skott för skott (finalskjutningar)

4/ Analys över förberedelsetiden i fältskytte på skjutstationen

5/ Norskremmen och användningen av denna i banskytte. Varför inte följa vad som gäller i Danmark och Norge? Varför inte ha samma regel i ban- och fältskytte.

6/ Pipförlängning upp till en maxlängd för 6,5-vapen. För att underlätta de som skjuter med kortare pipor och som ser lite sämre. Önskar samma regel som finns i korthåll och som man har nationellt i Danmark.

 

Ordf i RK Lars Lennartsson har meddelat att man tycker att jag är tjatig som hela tiden tar upp dessa frågor. Det är möjligt det kan vara så, men vad skall man göra när ovanstående frågor inte tas upp till behandling eller att information om och motivation till fattade beslut inte lämnats till 6,5-skyttarna.

 

Det viktigast är ju att vi får en allsidig behandling av de önskemål som 6,5-skyttar framför. Dessutom önskar vi ju en information om de beslut som fattas i RK och motivering till fattade beslut. Information kan med fördel lämnas på Gevärssektionens hemsida.

 

klasg

,

Inbjudan & Resultat
Nyheter & Tips
Skicka in här

  This is a mailto link


 Bo Knoblauch
070-769 78 30  

Administratör

Skyttesport Värmland


Annonser

 

 

 

skytteserv rund_1