Hoppa till sidans innehåll

Debatt: 6,5-tankar

25 JAN 2015 22:19
Så har vi då börjat ett nytt skytteår och vi kan väl konstatera att de aktivas skara fortsätter att minska inom 6,5-skyttet. Här i Stockholmstrakten kompenseras detta bortfall i stort sett av en ständigt ökad skara av kikarskyttar.
  • Skapad: 25 JAN 2015 22:19

Vi ser trots allt positivt på vår framtid och försöker forma en verksamhet som kan locka fler aktiva. Tyvärr kan man väl konstatera att överflyttningen från 10 och 50 m till långdistans inte fungerar på samma sätt som för några år sedan. Våra olika verksamheter har tyvärr blivit mera isolerade från varandra.

 

Det underlättar ju inte heller precis att vi inte kan påverka besluten som fattas över vår verksamhet. Besluten som berör oss direkt i vår verksamhet fattas ju av Gevärssektionen eller deras kommittéer. Valet till dessa beslutande instanser görs ju vid Gevärssektionens årsmöte och detta läggs ju alltid vid ett sportskyttearrangemang. Vilket innebär att en majoritet på möten med nuvarande upplägg är och alltid kommer att tillhöra sportskytteskaran. Regelkommittén väljs ju sedan av Gevärssektionen och det innebär att sportskyttefalangen alltid har och kommer att ha en majoritet i t ex Regelkommittén. Det är ju inte heller någon idé att gå in med motioner om förändringar i 6,5-verksamheten. Dessa kommer hela tiden att röstas ner av sportskyttefalangen som med nuvarande upplägg kommer att vara i majoritet.

 

En aktuell fråga är ju att c:a 90 % av 6,5-skyttarna vill ju flytta tillbaka klassificeringstidpunkten till den 1 jan. Har också fått veta att de ledamöter som kommer från gamla FSR-falangen är med oss och vill göra denna förändring. Tyvärr spelar det ju ingen roll eftersom sportskyttefalangen är i majoritet och röstar ner alla sådana förslag.

 

För mig är det ju självklart:

  • Verksamhetsåret är jan-dec
  • Tävlingslicenser gäller jan-dec

 

Kan då någon förklara för mig var klassificeringen skall ske i oktober??

 

Min uppmaning i tidigare brev om ”civil olydnad” när det gäller klassificeringen inom 6,5-skyttet verkar ha fått ett stort genomslag. Vad jag fått veta har nästan all föreningar som bedriver 6,5-skyttet väntat med klassificeringen till den 1 jan. Har bara hört en enda förening som klassificerat om den 1 okt.

Givetvis hoppas jag och en förkrossande majoritet av 6,5 skyttarna att vi skall få till stånd en förändring så att det i regelboken skall stå att all klassificering för 6,5-skyttet skall ske den 1 jan.

 

Får vi ingen sådan förändring så får vi väl fortsätta med den ”civila olydnaden” och fortsätta med att klassificera om den 1 jan oavsett vad som står i vårt regelverk.

 

Med skyttehälsningar från ett snöigt Stockholm

 

klasg

Skribent: Bo Knoblauch
E-post: This is a mailto link

,

Inbjudan & Resultat
Nyheter & Tips
Skicka in här

  This is a mailto link


 Bo Knoblauch
070-769 78 30  

Administratör

Skyttesport Värmland


Annonser

 

 

 

skytteserv rund_1