Hoppa till sidans innehåll

Debatt: 6,5 hälsning

06 JAN 2019 22:49
Ytterligare ett skytteår har passerat och lite news har passerat.
  • Skapad: 06 JAN 2019 22:49

Tänker i första hand på fyra aktuella beslut/icke beslut:

1.       Skyttesportförbundets styrelse

2.       Nedläggningen av vår tidning Svenskt Skytte

3.       Ändringen av förbundslagen vid SM i fält och bana

4.       Särskjutning om silver och brons vid våra nationella mästerskap

 

1. Skyttesportförbundets styrelse

Om jag hört rätt så har en ledamot i styrelsen börjat på kansliet på deltid och kan då inte vara aktiv i styrelsen. En annan ledamot sägs har tagit time out. Frågan är om det finns suppleanter som går in på dessa platser eller om dessa stolar är obemannade. Vore nog på sin plats om lite information från vår högsta styrelse

 

2. Nedläggning av vår tidning Svenskt Skytte

Tycker detta är riktigt tråkigt. Tidningen har legat ute på skjutbanor och många föräldrar och icke-skyttar har bläddrat i dessa och vi har på så sätt fått en dialog med de som står utanför de aktivas skara.

Man hävdar tydligen att de är kostnaden som tvingat fram detta och det är möjligt, men jag undrar lite vilka alternativ man tittat på. Man säger att det är 7000 läsare av tidningen och det är alldeles för lite. Undrar hur många av dessa 7000 som hittar till den elitfixerade pod:en som finns på nätet.

Tycker här att man helt glömmer bort breddskyttet, när man byter kontaktkanal på detta sätt. Här hade det säkerligen varit på plats med en enkät eller liknande för att få olika skytteintressenters uppfattning om att ta bort den fysiska tidningen. Här står det ju klart för alla att har man gjort några läsarundersökningar så har man endast vänt sig till våra yngre skyttar och kanske några få elitskyttar.

 

3. Ändringen av förbundslagen vid SM i fält och bana

Läste på hemsidan att man beslutat att slå ihop förbundslagen och föreningslagen  för öppen klass och veteraner. Låter lite konstigt, men mycket är ännu oklart. Man skriver att t ex att förbundslagen skall bestå av 7 skyttar varav 5 bästa räknas. I laget får ingå 3 skyttar som har ett lättare program       ”t ex vet”. När man exemplifierar de som har lättare program på detta sätt så måste det ju finnas fler som igår.  Får man t ex bland de tre skyttarna anmäla kikarskyttar???

Jag kan varken vara positiv eller negativ då det är många oklarheter. Har konstaterat att det är svårt att få ihop förbundslag för veteranerna men är inte detta väl drastiskt. Vad har man tänkt på när det gäller våra juniorer som har än svårare att få ihop förbundslag. Kanske skulle det vara obligatoriskt att anmäla och räkna en skytt som är under 20 år för att öka intresset ute i landet för denna nyrekrytering.

Man har tydligen gått ut till de gevärsansvariga och fått in 16 svar varav 12 varit positiva till en förändring. Men varför går man bara ut till en person i varje distrikt. Tror man på fullt allvar att dessa ansvariga kontaktar de aktiva för att höra de aktiva syn på saken. Varför går man inte ut och testar av en sån här nyhet lite bredare. Man kunde t ex på Gevärs hemsidan presenterat idéer och tankar som finns inom Gevärssektion och där fråga efter synpunkter och lämna en adress som man kan vända sig till om man har synpunkter. Som det nu är kommer allt som en chock och det är klart att försvarsattityden infinner sig automatiskt och kritiken blir hård. Själv har jag fått ett 30-tal aktiva välkända skyttar som hört av sig i frågan och kritiken har varit hård.

En dialog hade varit betydligt bättre än den envägskommunikation som mer och mer tar över i vår verksamhet.

 

5. Särskjutning om silver och brons vid våra nationella mästerskap

Gick det snabbt att få till ett beslut om ändring av lagen vid våra nationella mästerskap så kan man inte säga det om särskjutning om silver och brons vid våra nationella mästerskap. I minst fyra år har skyttarna mad ackuratess framför att man endast vill ha särskjutning om guldmedaljen. Argumenten är många! Från Gevärssektionen säger man har gått ut med en enkät i frågan, men inget resultat har kungjorts. Tydligen vill man även fortsättningsvis att alla arrangörer i inbjudan måste informera om att särskjutning sker endast om guldmedaljen.

Varför skall det vara så omöjligt att ta bort denna tidsödande och onödiga särskjutning som bara har en funktion, att ta bort fokus från vinnaren. Skall bli intressant vid kommande SM där det väl delas ut bronsmedaljer t o m 10:e man. Således skall det skjutas isär om de 10 första platserna. Är det någon som tycker att detta är vettigt. Hur kommer det t ex att se ut i kikarklassen vid fält-SM eller liggmästerskapet i öppna klassen vid Ban-SM

Varför händer inget i denna fråga???

 

Hör gärna av dig med synpunkter i ovanstående eller andra frågor, jag lovar att föra vidare till de berörda utan att ange något namn….

 

Med en kritisk penna önskar jag alla 6,5-skyttar

En God Fortsättning på det nya skytteåret

 

klasg

,

Inbjudan & Resultat
Nyheter & Tips
Skicka in här

  This is a mailto link


 Bo Knoblauch
070-769 78 30  

Administratör

Skyttesport Värmland


Annonser

 

 

 

skytteserv rund_1