Hoppa till sidans innehåll

Debatt: Feedback till 6,5-skyttarna

14 MAR 2012 17:31
Reaktionerna har varit starka från 6,5-skyttarna på den föreslagna budgeten och verksamhetsberättelsen inför årsmötet i Gevärssektionen till helgen.
  • Skapad: 14 MAR 2012 17:31

De synpunkter jag fått in finns redovisade nedan.

 

 

Eftersom helgens årsmöte avhålles i samband med luftgevärs-SM, så är ju 6,5-skyttarnas möjligheter att påverka mötet minimala. Med den höga avgift som råder till Sportskytteförbundet har föreningarna inte råd att skicka representanter till Gevärssektionens årsmöte.

Undrar hur val och planeringen för kommande verksamhet hade sett ut om årsmötet hade hållits i samband med Fältskytte-SM???

 

Hör gärna av dig med synpunkter!

 

klasg

 

 


 

Man blir ju lätt chockad då man ser budgetarna och var våra aktivitetsavgifter går till

- det är ju som att vara medlem i en supporterklubb till sportskyttarna!

Verksamhetsberättelserna är ju mera av sammanställda resultatlistor och reseberättelser från alla internationella tävlingar.

Var finns utvecklingsområdena?

Var finns satsningarna på dessa?

Var finns det som skulle rädda skytterörelsen?

Man blir faktiskt oerhört besviken på hur hela detta har gått till.

 

Ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Sök på Dagbladet i verksamhetsberättelsen. Vad får du fram?

Finns säkert 1000 mindre tävlingar i landet men dessa kan man kanske nämna med ett par ord, i alla fall. Men de som finns i sektionstoppen känner nog inte till detta.

Vi måste förstå att utan gamla FSR:s verksamhet, det s.k. nationella skyttet, så finns det ingen elit för internationellt tävlande framöver.

Vill framföra att vi måste se över vilka klassindelningar och skjutställningar vi skall ha för att få upp breddskyttet igen.

Jag skulle kunna tänka mig en Sius Cup där man var tvingad att ha med ett par äldre skyttar som skjuter med stöd i laget...

Dessutom vill jag att man undersöker ett svenskt tävlande i 15 m skyttet och 10 m skyttet i ställningar. Som danskar och norrmän gör.

 

Ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Detta var precis vad jag kände på mig. Ställer helt upp på "Känd skytteprofils" kommentarer.

Detta vågar jag inte visa våra breddskyttar som jagas av ledningen för Gevärssektionen ang. licensavg. Ett nytt Dackeuppror krävs snart.

 

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

 

Hej Claes!

Jag ser att Du har funderingar över vårt skytte att det avtar.

Ja men det är väl bara att se sanningen i vitögat för att förstå detta.

1. Skyttefolket blir bara äldre och äldre. Man för in till och med klass 80 år på fält numer. Vansinne.

Någon gång måste skyttar sluta och det är det man gör och det finns ingen nyrekrytering. Vad beror detta på?

Jo det är för dyrt att delta.

Ta am.-priset idag 6.64 kr/ patron. Att delta i en tävlinmg kostar skytten 50 skott , han skall lossa några prov också för se att det slår.

Sedan har Du anmälan 120-150 kr. Bilresa till tävlingen. För oss här i Gävleborg så är bilresan 40 mil + bansträckning 2 mil.

Am 332+ bilresa 330 (delat /2 man)+ 150=ca 800 kr för en helg

Sedan har Du pipslitage rep av utrustning mm. som tillkommer.

Inte är det underligt att folk försvinner från tävlingarrenan. (Skyttarna blir sämre eftersom de inte har råd att träna som förr för att uppehålla skjutskickligheten.)

Det är bara det att det är för "skämmigt" att säga som det är. Det är för dyrt.Man måste prioritera bort skyttet för att det är för dýrt.

Nu finmns det skyttar som resonerar. Ja men det är dyrare att spela golv. Vad Då det är ju inte jämförbart. Inte med någon annan idrott.

 Det är skytte vi skall titta på för det är det vi håller på med.

Rikta in alla resurser på att köpa ammunition från annat håll än NORMA. De gör nu som man vill med am.priset utan konkurans.

Det gör inget att  ammunitionen inte håller samma prec. som NORMÁ patronen.. Vi kan öppna klasser för den nya ammunitionen och låta de som har råd att skjuta prickskytte med NORMA am. Det smäller ändå och säkert lika roligt.

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Hej Klas

Tack för att du bevakar vårt intresse. 

Det är samma utveckling inom ex luftgevär som numera i princip "kör" efter sportskytteregler.

Men hur kan man bli chockad? Detta var väl tämligen givet redan från början, d v s redan innan sammanslagningen.

Det framgick ju av de då officiella dokumenten och det var ju några som då lyfte fram dem i ljuset.

Men, ingen reagerade … då. 

Det finns bara en väg ut ur denna soppa, börja om från början med ett nytt nationellt förbund tillsammans med nationell pistol (som var vaken från första början och inte blev medlöpare)

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Jag såg också ditt mejl om gevärssektionens budget och man
kan bara hålla med om det du skriver.

Ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Usch då!

 

Oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Hej Klas

Ta det inte så …

Vi är lika frustrerade som du antagligen är.

Nu är årsavgiften till pajasförbundet höjd med 200 % till 1 500 kr per år. Detta smärtar en liten förening som vår, där huvuddelen är ungdomar. Vi fick alltså skicka de första 15 ungdomarnas medlemsavgifter till skyttesportförbundet.

Att denna höjning skulle komma (och det kommer komma fler), det framgick av de officiella handlingarna som fanns vid den idiotiska sammanslagningen.

Jag har försökt diskutera med de som på kansliet är avlönade/satta att hantera oss föreningar med min käpphäst, att man inte ska behöva rapportera skyttar med komplett personnr. Men, trots att RF:s jurister ger oss rätt i denna sak, säger skyttesport att man måste rapportera komplett personnr (ett av våra argument är att vi anser att det är idiotiskt att ha ytterligare ett register med personnummer på de som potentiellt har vapen hemma …).

Eftersom jag/vi har en för kansliet obekväm hållning får vi överhuvudtaget inte något svar på våra frågeställningar, jag har skickat ett tiotal mejl, men tystnad råder.

Ett av motiven för den nya organisationen vara att det skulle vara enklare att rapportera. Detta argument förstod jag aldrig. Med facit i hand vet vi nu hur omständigt det blev. Eftersom vi inte lägger in medlemmar med personnummer kan vi inte rapportera och följaktligen missar förbundet, åtminstone våra medlemmar i förbundets rapportering till RF (och vi missar bidragsmöjligheter).

Man tappar sugen och undrar varför man ska lägga ned en massa tid på detta, och det är flera i vår förening som "passat på" att lägga ned sitt engagemang. Ännu mer börda läggs på de som är kvar.

Men, men efter natt gryr dagen och när det dyker upp en ny organisation som tar till vara det nationella skyttets intresse, då kommer vi omgående att söka medlemskap i denna organisation.

Ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Hej Klas,

 

Mycket intressant. Budgetsammanställningen är ju ingen rolig läsning. Där håller jag med "skytteprofilen". Vad gäller verksamhetsberättelsen så känns den ganska balanserad även om strukturen i resultatrapporteringen kunde vara tydligare så att vi alla känner igen oss snabbare. Dock hittade jag inte någonting om det "nyinrättade" 6,5-nätverket. Det är väl möjligen inom detta forum som utvecklingsområdena skulle kunna inventeras och lägga grunden för satsningar för framtiden.

 

Tyvärr är det väl dock så att alltför många har tappat sugen eller vad dom nu har tappat. Dagens skjutning kändes ändå som ett fall framåt där alla veteraner får tävla mot varandra under samma förutsättningar. Kors i taket!

 

Ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Hej

Lätt chockad och besviken är ju inga överdrifter av din uppgiftslämnare

Klockren analys för övrigt

Jag skulle ironiskt likna det med, verksamheten på ett dagis. Rita en teckning på vad du gjort under ....... som barn får göra

 

Jag har ju internt inom vår förening ställt frågan om vi ska lägga ner (begära utträde)

Vi har dock bestämt att fortsätta/betala ett år till.

Eftersom jag är ensam aktiv i föreningen så kan man säga att varje gång jag avfyrar ett skott i år så kostar det nära 2 kronor smällen för kostnaden för min licens och föreningens årsavgift (1800:-)

En kanske dum jämförelse men ett argument för att lägga ner

Ha de bra

Ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Det var en skrömmande läsning budgeten. utan att ha exakta uppgifter så ttor jag att det mästa av licensavgifterna kommer från
nationella skyttar vad får vi tillbaka? alla nationell skyttat borde ej lösa licen nästa år utan sätta indet på ett konto för nationellt skytte
ett stort tack för budget uppgifterna de har alldrig kommit på förbundets hemsida.
 
oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

 

 

 

 

,

Inbjudan & Resultat
Nyheter & Tips
Skicka in här

  This is a mailto link


 Bo Knoblauch
070-769 78 30  

Administratör

Skyttesport Värmland


Annonser

 

 

 

skytteserv rund_1