Hoppa till sidans innehåll

Debatt: Mera synpunkter om 6,5

16 MAR 2012 17:54
Synpunkter om hur vi 6,5-skyttar hanteras fortsätter att komma in i en aldrig sinande ström..
  • Skapad: 16 MAR 2012 17:54

Hoppas nu att så många 6,5-skyttar som möjligt kan ta sig till morgondagens årsmöte i Linköping. Det är ju ingen tvekan om att det verkligen jäser ute i 6,5-leden.

Jag förutsätter att om det med kraft framförs synpunkter om att man tar i problemet med 6,5 –skyttet så kan de beslutande inte gömma sig längre.

 

Görs inget så måste vi ju tolka det som att vår verksamhet inte är välkommen i Gevärssektionen!!!!

 

Klasg

 

PS. Fortsätt gärna och kom med dina synpunkter!

 


 

Jag har på ålderns höst funderat mycket över hur framtiden för vårt skytte skulle kunna passa in eller med framgång formas om i vår s.k. moderna värld.  Frivilliga skytterörelsen med anknytning till försvarstanken formades av  Kungl. Majt. 1893och  tog helt enkelt slut med ”nedläggningen” av försvaret. Till detta även värnplikten senare. Slut pengar. Där står vi nu med försök att anpassa oss till nuet, till vilket många av oss har svårt att anpassa sig till. När dessutom vårt skytte övergått från att vara en stor och nationell hobby till att graderas upp till en sport/idrott inom RF:s värld, funkar våra inställningar  inte längre. Det är bara att konstatera att vi med åren blivit allt för bortskämda. Numer kostar idrott mycke mer för utövarna oavsett idrott. Dessutom ställs allt mer krav på innehav och säkerhet i att äga vårt tävlingsredskap samt att ammunitionen kostar. Det är då lätt för oss att tycka illa om nuvarande situation.

 

Det är kanske är försent att nu göra något åt det. Sportskyttet såg givetvis fram mot en ljus framtid inför sammanslagningen medan ingenting sades  om villkoren för oss, således med nya krav som stigande kostnader  och avgifter. Hade vi haft en bättre rekrytering i våra led innan sammanslagningen och därmed yngre medlemmar i föreningarna hade förståelsen nog varit ljusare. Vi har faktiskt i min förening Kuben fått många nya medlemmar i åldern 30-40 år under fjolåret, som alla tycker att kostnaderna inte alls är belastande. Det ligger i tiden så det är nog bara vi gamla som tycker att allt är åt skogen.

 

Situationen är som den är  och vad kan vi göra. Förutsättningarna och ambitionerna är inte de bästa i  våra skytteföreningar just nu. Att då bilda en ny nationell skytteorganisation finns inga förutsättningar för som jag ser det.  Det skulle inte gynna skyttesporten sammantaget. Varifrån skulle då medel för detta komma ifrån. Var finns dessa sponsorer?  Sportskyttet kommer då också att  förlora mark. Kanske skulle en ny rent  nationell  sektion i SvSF i stället kunna bidra och totalt förstärka landets skyttesport och därmed  gevärsskytte. Avgifterna  verkar då motiverade och går tillbaka till oss samtidigt som ev. kvarvarande tillgångar från FSR tillföres gevärssektionen. Nuvarande sektion (sportskyttarna) slås samman med pistolsektionen och en ny allmän skyttesektion bildas. Därmed skulle Pistolskytteförbundet på sikt kunna avvecklas och ingå i denna sektion. Därmed skulle många dubbla avgifter som idag år betungande för alla pistolskytteföreningar och dess medlemmar elimineras. Jag undrar hur Pistolskytteförbundet mår idag.

 

Det är relativt sett inte många som betalar tävlingslicens. Många fler tävlar ändå, och det tycks gå lika bra. I det nationella skyttet är det inte heller någon förening som vid anmälan törs kräva att få se licensen och ingen ramlar av prisbordet heller för det. Ska det vara så? Frågan är känslig och ingen gör något åt detta förhållande för då skulle det se ändå värre ut. Jag vill kalla detta för en protest eller nationell olydnad. Jag tycker att reaktionen från skyttarna är ok tills något görs för vårt nationella skyttets framtid. Vem vill eller hur går vi vidare med att hävda vår älskade nationella skyttesport.

 

Ser du svaret på detta någonstans i fjärran? Fortsätt du och samla synpunkter och argument, men lämna dessa till dem som har ansvaret så det hörs!

Ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

 

Ja ett par hundra 6.5 skyttar på årsmötet vore godis!

Ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

 

Hej Klas!

 

Tack för ditt engagemang!

Vi har nyligen haft vårt förbundsmöte och konstaterade att det endast var det gamla FSR gänget som var samlade. De som var för sammanslagningen lyser med sin frånvaro såväl på det lokala planet som på riksplanet.

Bryt ut fält och banskyttet från Skyttesportförbundet och starta ett nytt skytteförbund eller gå in i Sv Pistolskytteförbundet (om vi får). Helst ska vi vara med i RF också. Enligt budgeten kommer det in en hel del pengar i tävlingslicenser och de tror jag de flesta gladeligen betalar om de vet att man får nåt för pengarna i stället för att sponsra sportskytteeliten.

Ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

 

Känner jag dom rätt så bryr dom sig inte . Dom har det som behövs - makten!

Vi 6.5-skyttarna snackar bara - agerar inte!

Ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

 

Hej Klas.

 

Tack för info. Tråkig men inte särskilt överaskande läsning. Vi är antalsmässigt väl representerade i skyttesportförbundet,

 

Menvad hjälper det.Gamla FSR.arna sviker oss totalt.Vad beror detpå?

Kunnandet eller viljan? Förmodligen både och.

 

Dessutom saknar man totalt verklighetsuppfattning om sin egen arbetsinsats för det nationella skyttet.

 

Återstår annat än att dra ärendet till sin spets? Sluta betala licensavgift tills vi får fullständig info om intäktsfördelningen.

 

Ett rimligt krav måste väl vara att vi får veta hur mycket av våra insatser som går till det internationella skyttet.

 

När vi vet det kan vi konkretisera den ekonomiska diskussionen tillsammans med övriga problem. Då måste vi gå på huvudstyrelsen.

 

Det är inte lönt att förklara för dom som inte begriper -- som Ingemar Stenmark sa.

Oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

 

Eslöv den 14 mars 2012

Bildandet av Skyttesportförbundet var en mans verk, det hade inte förankring bland skyttarna, här är vi alldeles för tafatta och naiva.

Vi nationella skyttar har inte längre någon IDENTITET och utan detta är vi ingenting och finns inte längre.  Vår så kallade skyttetidning verkar i negativ riktning på skyttar ( breddskyttar) då det nästan uteslutande handlar om sportskytte på hög internationell nivå där gemförelsen med våra resultat känns mer eller mindre deprimerande, man undrar vad man sysslar med, då man är ljusår ifrån dom resultaten, är det märkligt att vi tappar skyttar i vår led? Min tidning åker direkt i soptunnan.

Vid våra svenska mästerskap delas inte längre ut någon lagerkrans, vad är det för signaler vi skickar? Jo den här ”gärdsgårdstävlingen är inte värt något”! En vanlig tävling utan något större värde. När det gäller prisceremonier är vi fruktansvärt dåliga, detta är inte något nytt, men saknar motstycke i all annan idrott.

Jag kan hitta mycket mer, som, tillslut gör att det nationella skyttet försvinner, men detta räcker länge.

  1. Bilda ett nytt nationellt förbund nuuuuu,” Nationella Gevärsskytte Förbundet” Det finns kunniga och skickliga personer i våra led som kan ta över om dom bara får chansen och möjligheterna.
  2. Gå över till Pistolskytteförbundet och bilda en sektion där, som en övergång till ett eget förbund.
  3. Bilda en nationell gevärssektion inom nuvarande förbund, då med egen styrelse som då har egen beslutsrätt i alla nationella frågor vad gäller ekonomi och regelverk. Detta sista förslag  också som ett steg i riktning mot ett eget förbund.

Ingen vill längre arrangera tävlingar, för lite deltagare och tappad vikänsla, vi blir  färre och färre på våra tävlingar, eftersom det inte leder någon vart. Flera tävlingar nerlagda och fler blir det.

Själv har jag tagit initiativet till en tävling där skyttarna inte behöver någon tävlingslicens eftersom tävlingsprogrammet inte finns med i vårtnuvarande förbund, rätt eller fel? Det bekymrar mig inte, jag måste protestera .  DS.

Oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

 

Hej igen, Klas.

 

Jag undrar om det ändå inte är en risk att alla de förtvivlade synpunkter vi får ta del av förstärker varandra i en allt brantare nedåtgående spiral.

 

Jag tror att en del av problemet är att kansliet för Svenska skyttesportförbundet inte förstår betydelsen av att välja språkbruk och redovisningssätt som visar den allsidighet som jag ändå tror finns i organisationens arbete. Visst, man har missat detta med 6,5 nätverket och man har missat annat också…

 

Jag tänker ringa och tala med några personer jag känner väl och tala igenom känslan med dem så får vi se om det hjälper. En fråga man för övrigt kan ställa sig; om allt nu är så jävligt varför vill ingen av dem som har engagemang och idéer ställa upp och ingå i styrelsen.

 

Ja, det var en spontan fundering…

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo 

Jag har på ålderns höst funderat mycket över hur framtiden för vårt skytte skulle kunna passa in eller med framgång formas om i vår s.k. moderna värld.  Frivilliga skytterörelsen med anknytning till försvarstanken formades av  Kungl. Majt. 1893och  tog helt enkelt slut med ”nedläggningen” av försvaret. Till detta även värnplikten senare. Slut pengar. Där står vi nu med försök att anpassa oss till nuet, till vilket många av oss har svårt att anpassa sig till. När dessutom vårt skytte övergått från att vara en stor och nationell hobby till att graderas upp till en sport/idrott inom RF:s värld, funkar våra inställningar  inte längre. Det är bara att konstatera att vi med åren blivit allt för bortskämda. Numer kostar idrott mycke mer för utövarna oavsett idrott. Dessutom ställs allt mer krav på innehav och säkerhet i att äga vårt tävlingsredskap samt att ammunitionen kostar. Det är då lätt för oss att tycka illa om nuvarande situation.

 

Det är kanske är försent att nu göra något åt det. Sportskyttet såg givetvis fram mot en ljus framtid inför sammanslagningen medan ingenting sades  om villkoren för oss, således med nya krav som stigande kostnader  och avgifter. Hade vi haft en bättre rekrytering i våra led innan sammanslagningen och därmed yngre medlemmar i föreningarna hade förståelsen nog varit ljusare. Vi har faktiskt i min förening Kuben fått många nya medlemmar i åldern 30-40 år under fjolåret, som alla tycker att kostnaderna inte alls är belastande. Det ligger i tiden så det är nog bara vi gamla som tycker att allt är åt skogen.

 

Situationen är som den är  och vad kan vi göra. Förutsättningarna och ambitionerna är inte de bästa i  våra skytteföreningar just nu. Att då bilda en ny nationell skytteorganisation finns inga förutsättningar för som jag ser det.  Det skulle inte gynna skyttesporten sammantaget. Varifrån skulle då medel för detta komma ifrån. Var finns dessa sponsorer?  Sportskyttet kommer då också att  förlora mark. Kanske skulle en ny rent  nationell  sektion i SvSF i stället kunna bidra och totalt förstärka landets skyttesport och därmed  gevärsskytte. Avgifterna  verkar då motiverade och går tillbaka till oss samtidigt som ev. kvarvarande tillgångar från FSR tillföres gevärssektionen. Nuvarande sektion (sportskyttarna) slås samman med pistolsektionen och en ny allmän skyttesektion bildas. Därmed skulle Pistolskytteförbundet på sikt kunna avvecklas och ingå i denna sektion. Därmed skulle många dubbla avgifter som idag år betungande för alla pistolskytteföreningar och dess medlemmar elimineras. Jag undrar hur Pistolskytteförbundet mår idag.

 

Det är relativt sett inte många som betalar tävlingslicens. Många fler tävlar ändå, och det tycks gå lika bra. I det nationella skyttet är det inte heller någon förening som vid anmälan törs kräva att få se licensen och ingen ramlar av prisbordet heller för det. Ska det vara så? Frågan är känslig och ingen gör något åt detta förhållande för då skulle det se ändå värre ut. Jag vill kalla detta för en protest eller nationell olydnad. Jag tycker att reaktionen från skyttarna är ok tills något görs för vårt nationella skyttets framtid. Vem vill eller hur går vi vidare med att hävda vår älskade nationella skyttesport.

 

Ser du svaret på detta någonstans i fjärran? Fortsätt du och samla synpunkter och argument, men lämna dessa till dem som har ansvaret så det hörs!

Ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

 

Ja ett par hundra 6.5 skyttar på årsmötet vore godis!

Ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

 

Hej Klas!

 

Tack för ditt engagemang!

Vi har nyligen haft vårt förbundsmöte och konstaterade att det endast var det gamla FSR gänget som var samlade. De som var för sammanslagningen lyser med sin frånvaro såväl på det lokala planet som på riksplanet.

Bryt ut fält och banskyttet från Skyttesportförbundet och starta ett nytt skytteförbund eller gå in i Sv Pistolskytteförbundet (om vi får). Helst ska vi vara med i RF också. Enligt budgeten kommer det in en hel del pengar i tävlingslicenser och de tror jag de flesta gladeligen betalar om de vet att man får nåt för pengarna i stället för att sponsra sportskytteeliten.

Ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

 

Känner jag dom rätt så bryr dom sig inte . Dom har det som behövs - makten!

Vi 6.5-skyttarna snackar bara - agerar inte!

Ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

 

Hej Klas.

 

Tack för info. Tråkig men inte särskilt överaskande läsning. Vi är antalsmässigt väl representerade i skyttesportförbundet,

 

Menvad hjälper det.Gamla FSR.arna sviker oss totalt.Vad beror detpå?

Kunnandet eller viljan? Förmodligen både och.

 

Dessutom saknar man totalt verklighetsuppfattning om sin egen arbetsinsats för det nationella skyttet.

 

Återstår annat än att dra ärendet till sin spets? Sluta betala licensavgift tills vi får fullständig info om intäktsfördelningen.

 

Ett rimligt krav måste väl vara att vi får veta hur mycket av våra insatser som går till det internationella skyttet.

 

När vi vet det kan vi konkretisera den ekonomiska diskussionen tillsammans med övriga problem. Då måste vi gå på huvudstyrelsen.

 

Det är inte lönt att förklara för dom som inte begriper -- som Ingemar Stenmark sa.

Oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

 

Eslöv den 14 mars 2012

Bildandet av Skyttesportförbundet var en mans verk, det hade inte förankring bland skyttarna, här är vi alldeles för tafatta och naiva.

Vi nationella skyttar har inte längre någon IDENTITET och utan detta är vi ingenting och finns inte längre.  Vår så kallade skyttetidning verkar i negativ riktning på skyttar ( breddskyttar) då det nästan uteslutande handlar om sportskytte på hög internationell nivå där gemförelsen med våra resultat känns mer eller mindre deprimerande, man undrar vad man sysslar med, då man är ljusår ifrån dom resultaten, är det märkligt att vi tappar skyttar i vår led? Min tidning åker direkt i soptunnan.

Vid våra svenska mästerskap delas inte längre ut någon lagerkrans, vad är det för signaler vi skickar? Jo den här ”gärdsgårdstävlingen är inte värt något”! En vanlig tävling utan något större värde. När det gäller prisceremonier är vi fruktansvärt dåliga, detta är inte något nytt, men saknar motstycke i all annan idrott.

Jag kan hitta mycket mer, som, tillslut gör att det nationella skyttet försvinner, men detta räcker länge.

1.      Bilda ett nytt nationellt förbund nuuuuu,” Nationella Gevärsskytte Förbundet” Det finns kunniga och skickliga personer i våra led som kan ta över om dom bara får chansen och möjligheterna.

2.      Gå över till Pistolskytteförbundet och bilda en sektion där, som en övergång till ett eget förbund.

3.      Bilda en nationell gevärssektion inom nuvarande förbund, då med egen styrelse som då har egen beslutsrätt i alla nationella frågor vad gäller ekonomi och regelverk. Detta sista förslag  också som ett steg i riktning mot ett eget förbund.

Ingen vill längre arrangera tävlingar, för lite deltagare och tappad vikänsla, vi blir  färre och färre på våra tävlingar, eftersom det inte leder någon vart. Flera tävlingar nerlagda och fler blir det.

Själv har jag tagit initiativet till en tävling där skyttarna inte behöver någon tävlingslicens eftersom tävlingsprogrammet inte finns med i vårtnuvarande förbund, rätt eller fel? Det bekymrar mig inte, jag måste protestera .  DS.

Oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

 

Hej igen, Klas.

 

Jag undrar om det ändå inte är en risk att alla de förtvivlade synpunkter vi får ta del av förstärker varandra i en allt brantare nedåtgående spiral.

 

Jag tror att en del av problemet är att kansliet för Svenska skyttesportförbundet inte förstår betydelsen av att välja språkbruk och redovisningssätt som visar den allsidighet som jag ändå tror finns i organisationens arbete. Visst, man har missat detta med 6,5 nätverket och man har missat annat också…

 

Jag tänker ringa och tala med några personer jag känner väl och tala igenom känslan med dem så får vi se om det hjälper. En fråga man för övrigt kan ställa sig; om allt nu är så jävligt varför vill ingen av dem som har engagemang och idéer ställa upp och ingå i styrelsen.

 

Ja, det var en spontan fundering…

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

 

 

 

 

,

Inbjudan & Resultat
Nyheter & Tips
Skicka in här

  This is a mailto link


 Bo Knoblauch
070-769 78 30  

Administratör

Skyttesport Värmland


Annonser

 

 

 

skytteserv rund_1