Hoppa till sidans innehåll

Debatt: Vad tycker du?

28 OKT 2013 18:59
Skyttekollega!

Har fått frågor från olika delar av landet om var man kan hitta inbjudningar/resultat till olika skjutningar.

  • Uppdaterad: 28 OKT 2013 19:17

Visst är det konstigt att vi i en så stor organisation inte kan ha en gemensam plats för inbjudningar som så småningom kompletteras med resultat.
Skyttesportförbundet har nu på sin hemsida informerat om nyheter i SVSF:s Tävlingskalender.
Nyheterna beskrivs så här: 


SvSF:s tävlingskalender är under utveckling hela tiden och här kommer några nyheter. Bland annat att det nu är möjligt att bifoga flera pdf-filer till ett arrangemang och att det går bra att lägga upp arrangemang som inte är tävlingar.

 

Men åsikterna om denna hemsida är delad och omgående kom tre kommentarer som visar hur polariserade de olika uppfattningarna är (den nedersta kommentaren kom först):

 

1. Va bra att man gör ypperliga filmer och manualer så man slipper göra enkla och användarvänliga system som vem som helst kan använda. Det var ju något jag inte fattade som besvärlig användare med dumma åsikter. Förlåt.

(SGOFSKG 2013-10-27 kl 18:22)Anmäl

 

2. Då blir SGOFSKG blir först med att lägga in en 300m tävling i kalendern? Alla
datasystem kan bli bättre o mer användarvänliga, konstruktiv kritik tas säkert väl emot av förbundet. Se även Bo Ohlsson's ypperlga instruktionsfilmer

(Jan-Olof 2013-10-27 kl 08:46)Anmäl

 

3. Hur vore det att satsa på att göra kalendern användarvänlig istället för nya krångliga funktioner som borde vara lätta att använda utan att man behöver förklara hur man anvanvänder dem ?
Kikar man på 300M skyttet i kalendern är det 0 tävlingar inlagda !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Varför är det 0 nu när det i tidigare kalendern åtminstone fanns lite fälttävlingar ? Inse Har man inte vad man ställt till eller är man nöjd med sitt arbete ?

(SGOFSKG 2013-10-26 kl 19:03)Anmäl


Vad tycker du i frågan? Själv ser jag behovet av en gemensam tävlingskalender som kan fungera som uppslagsverk. Har ingen direkt åsikt om den nya Tävlingskalendern som finns på Skyttesportförbundets hemsida, men har inte funnit den direkt användarvänlig.

Jag vänder mig t ex också mot följande text i de ”allmänna bestämmelserna” som ju är ett av flera onödiga problem för oss tävlingarrangörer

 

Resultatlistan skall innehålla samtliga deltagares namn, klubb, distrikt (enligt sektions bestämmande), tävlingslicensnummer och resultat, samt uppgift om tävlingsdag, …..

 

Kan någon människa förklara för mig varför man skall lägga ned timmar på att förra till tävlingslicensnummer i en resultatlista. Eftersom skytten har samma nummer år från år så har ju inte själva numret någon som helst betydelse. Ingen har heller någon nytta av uppgifterna! Som ex bedömde jag att det skulle ta 6-8 timmar att hitta registrera och kontrollera alla licens-id vi årets SM i Fält. HELT ONÖDIGT ARBETE!!!!! Varför?

 

Då man meddelat att inga resultatlistor kommer in i Skyttesportförbundets Tävlingskalender om den inte innehåller resp skytts tolvställiga tävlimngslicensid så är det ingen ide att använda den kanalen för inbjudningar heller då man inte får in resultaten till den aktuella tävlingen när den är avgjord.


Själv brukar jag bläddra på två mycket bra och användarvänliga hemsidor:

https://iof3.idrottonline.se/templates/Workroom.aspx?id=1369   = Värmlandsförbundet

http://www.ac-skytte.com/   = Västerbottensförbundet

 

Enkelt att leverera material till dem och det kommer snabbt in på sidorna. Båda sidorna börjar bli mer och mer riksomfattande i varje fall för oss 6,5-skyttar.

Vad tycker du i frågan?  Hur gärna av dig med synpunkter!!!

 

klasg

 

 

,

Inbjudan & Resultat
Nyheter & Tips
Skicka in här

  This is a mailto link


 Bo Knoblauch
070-769 78 30  

Administratör

Skyttesport Värmland


Annonser

 

 

 

skytteserv rund_1