Hoppa till sidans innehåll

Ny 6,5-bulletin

26 NOV 2010 11:08
Ja nu är i stort sett skyttet över för i år och vi börjar titta framåt. Samtidigt som vi sitter och försöker få ihop tävlingsprogrammet för nästa år så väntar vi på den nya regelboken. Skall bli spännande att se hur mycket man lyssnat på de aktiva när det gäller regelverket.

  • Skapad: 26 NOV 2010 11:08

Oroande signaler har emellertid nu nått mig från olika håll när det gäller nästa års tävlingsprogram. Vi nationella skyttar har ju varit vana vid att det tas fram ett centralt program som vi sedan kan anpassa oss till på regional och lokal nivå. Men nu gäller andra rutiner… mig veterligt har det inte kommit något centralt program så nu sitter man ute och pusslar i blindo och försöker få ihop verksamheten utan att allt för många arrangemang skall krocka med varandra.

Trodde i min enfald på samarbete i den nya skyttefamiljen, men det verkar svårt när man hör signaler från olika håll. Alla vi nationella skyttar vet ju när Margaretakedjan brukar arrangeras och med den följer ju alla arrangemang på den berömda skytteresan över Sverige. Tavelträffen, Mora-triangeln och Arvikakedjan läggs ju alla så att det för den inbitne 6,5-skytten blir en riktig skyttevecka i samband med Margaretakedjan. Utan tvekan en av årets höjdpunkter för 6,5-skyttarna.

Har nu fått besked om att Skyttesportförbundet har beslutat att lägga korthålls-SM precis i den vecka då våra stora nationella sommartävlingar planerats. Tänk om hade haft en dialog innan beslut fattats och gemensamt kommit fram till ett förslag om alla kunde acceptera. . VARFÖR? VARFÖR? VARFÖR?

Jo, eftersom EM avgöres första veckan i augusti så måste man tidigarelägga korthålls-SM och ta den traditionella 300-metersveckan i anspråk.

Detta innebär att för att en 4-5 sportskyttar skall kunna delta i både korthålls-SM och EM så trampar man på hela det nationella 6,5-skyttet. Nu är risken stor att det inte blir någon skyttevecka för de nationella 6,5-skyttarna. Moratriangeln har redan aviserat att man lägger ner tävlingen. Oroande signaler finns från arrangörerna av de andra tre tunga tävlingarna. Har vi så många stora 6,5-tävlingar så vi har råd att avvara dessa tävlingar om vi vill att det nationella långdistansskyttet skall överleva.

Varför skall det bli så här? Trodde i min enfald att när vi skyttar blev en familj så skulle det bli lättare att prata med varandra, respektera varandra och ta hänsyn till varandra.

Utan tvekan är det väl så när man tittar tillbaka på den tid som gått sedan sammanslagningen gjordes att de nationella 6,5-skyttarna är det stora förlorarna. Har känslan av att de s k sportskyttarna nu håller på att äta upp de nationella skyttarna totalt.

Hur länge har vi något nationellt skytte kvar??? Behöver vi inget bredskytte????

Vad tror du ??? Hör gärna av dig med dina synpunkter!

 

klasg

 

 

 

 

Skribent: Bo Knoblauch

,

Inbjudan & Resultat
Nyheter & Tips
Skicka in här

  This is a mailto link


 Bo Knoblauch
070-769 78 30  

Administratör

Skyttesport Värmland


Annonser

 

 

 

skytteserv rund_1